Auto Retro

28-29 april 2018

Roeselare Expo

Auto Retro Roeselare 2017

Pers

Auto Retro 2017 in Roeselare

AUTO RETRO BRUGGE verhuist naar Roeselare! Met ook een nieuwe datum: zaterdag 21 en zondag 22 januari 2017, een week vroeger in de maand als voorheen in Brugge. En met twee actuele thema’s: 100 jaar BMW geschiedenis en 70 jaar FERRARI. Twee toppers!

Nu de Beurshalle in Brugge wordt afgebroken, diende uitgekeken naar een nieuwe, maar ook valabele locatie. Het worden de grote Expohallen langs de Ring in Roeselare, vlot bereikbaar en met ruime parkeergelegenheid aan de deur.

BMW, met een eeuw geschiedenis, en FERRARI, dat zijn zeventigjarig bestaan in 2017 viert, krijgen op AUTO RETRO 2017 een ereplaats, samen met de Veteraanmotoren Houtland vzw.

Bayerische Motoren Werke (B.M.W.) werd in 1916 gesticht, begon als luchtvaartpionier eerst vliegtuigmotoren te ontwikkelen, en schakelde in de jaren ’20  van de vorige eeuw ook over naar moto’s, een sector die toen grote opgang kende. Met de groeiende populariteit van de automobiel begint B.M.W. in de jaren ’30 ook wagens te produceren, eerst onder de naam Dixi, en later als B.M.W., dat vanaf dan een gestileerde vliegtuigschroef in blauw en wit als logo voert. Modellen als 327 en 328 leggen de grondslag voor het sportieve imago. Na een moeilijke her opstanding na de Tweede Wereldoorlog wordt B.M.W. met de Isetta en de 700-reeks terug winstgevend. De doorbraak komt er met de “nieuwe generatie” 1500 tot 2000 modellen, gevolgd door de succesvolle 02 reeks. Met de experimentele Turbo met vleugeldeuren, de M1 en de latere M-modellen tot en met Alpina en Z-reeksen is het sportief, jong en dynamisch beeld van B.M.W. definitief gevestigd. Inderdaad, B.M.W. is een merk met een stamboom, en in het premium segment actueel ook een van de meest begeerde.

FERRARI, Italiaanse roots uit Modena, verschijnt als publieksauto voor het eerst zowat 70 jaar terug. De fascinatie voor het merk is boven het normale, de prijs voor oudere modellen evenzeer. Het zijn stuk voor stuk wagens met een bijzonder verfijnde techniek, een oogstrelend koetswerk, en superprestaties. De Italiaanse flair, het lage productie aantal en de hoge prijs houden het merk immer exclusief. Ook de jarenlange titanenstrijd op het racecircuit vormt mee de mythe FERRARI. Welke wagens geshowd worden is momenteel nog geheim…

Met B.M.W. en FERRARI worden op AUTO RETRO (Roeselare) zeker weer bijzondere voertuigen tentoongesteld. Daarenboven biedt AUTO RETRO nog meer: het is ook de afspraakplaats voor alle clubs om op de eerste West-Vlaamse beurs de leden in het nieuwe jaar te verwelkomen. Een speciale vermelding verdienen de Veteraanmotoren Houtland vzw, die voor het eerst op AUTO RETRO hun pronkstukken uit meer dan een eeuw motorenbouw zullen presenteren.

Verder stellen handelaren en particulieren hun exclusieve, interessante, bijzondere en zeldzame oldtimers en classic cars  tentoon voor verkoop, ruil of inkoop. En naar goede West-Vlaamse gewoonte mogen onderdelen en wisselstukken voor deze voertuigen niet ontbreken. Er is ook een ruim aanbod aan boeken, technische literatuur, folders, miniaturen, automobilia en lifestyle artikelen, kortom iedereen komt beslist aan zijn/haar trekken.

Een must als meeting point voor de echte liefhebber is AUTO RETRO dus op zaterdag 21 januari van 9.30u tot 18.30u, en zondag 22 januari 2017 (zelfde uren) in de Expo Hallen aan de Diksmuidse Steenweg 400/A te Roeselare.

Downloads

MaxMara VirgulGestia syndicusMarc Cain Store BruggePanorama bedrijfsvastgoedAu Grand CaféPanorama vastgoed